Πως να βοηθήσω το παιδί μου στη μελέτη των μαθημάτων

Πολλά παιδιά εμφανίζουν μια δύσκολη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια διαβάσματος με αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκονται σε απόγνωση ! Πρέπει να θυμόμαστε πως οι φωνές και οι εντάσεις δυσκολεύουν τις σχέσεις μεταξύ των γονιών και του παιδιού και δεν αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν μικρές ενέργειες τις οποίες αν ακολουθήσουμε, σίγουρα, θα καταφέρουμε περισσότερα.

Το πρώτο βήμα είναι να βοηθήσουμε το παιδί να οργανώσει  το χώρο και τον χρόνο του. Θέστε την κατάλληλη για το παιδί σας ώρα μελέτης. Ενδεικτικά, το παιδί μετά το μεσημεριανό φαγητό και αφού έχει χαλαρώσει μισή με μία ώρα , είναι καλό να ξεκινά τη μελέτη. Σημαντικό είναι να διατηρείται η ίδια ώρα καθημερινά. Κατ΄αυτόν τον τρόπο , το παιδί θα έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο ενώ θα έχει ολοκληρώσει τις μαθητικές υποχρεώσεις του πριν να έχει κουραστεί πολύ. Ο χώρος θα πρέπει να είναι και αυτός σταθερός και επάνω στο γραφείο να υπάρχουν τα απαραίτητα , μειώνοντας τα ερεθίσματα. Μπορείτε ακόμη να κάνετε χρήση  χρονομέτρου για την καλύτερη οργάνωση.

Δώστε κίνητρο στο παιδί σας! Θέστε μία επιθυμία του ως επιβράβευση και σίγουρα εκείνο θα βάλει τα δυνατά του.

  • H μελέτη πρέπει να γίνεται αυτόνομα. Είμαστε πίσω από αυτό και όταν χρειαστεί βοηθάμε.
  • Δεν διακόπτουμε καμία αγαπημένη δραστηριότητα για να μεταβεί το  παιδί στη μελέτη. Φροντίζουμε αυτές να ακολουθούν μετά.
  • Προσέχουμε και τις δικές μας δραστηριότητες, ώστε να μην αποσπάμε την προσοχή του.
Επιστροφή στα Άρθρα