slider-1
pexels-pixabay-301926

Οι Υπηρεσίες Μας

Σε συνεργασία πάντοτε με ιατρούς και εκπαιδευτικούς, σχεδιάζουμε εξατομικευμένα προγράμματα χρησιμοποιώντας τις πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές και εκπαιδευτικές μεθόδους για την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζονται. Στοχεύουμε πάντα στην άρση των δυσκολιών αλλά και στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας του παιδιού.

Λογοθεραπεία

Η Λογοθεραπεία ασχολείται με την πρόληψη, τη διάγνωση, την αξιολόγηση και την αποκατάσταση των διαταραχών της ανθρώπινης επικοινωνίας σε παιδιά και ενήλικες. Ας δούμε όμως σε ποιες διαταραχές μπορεί να προσφέρει ο λογοθεραπευτής τις υπηρεσίες του.

• Καθυστέρηση της ανάπτυξης του λόγου και της ομιλίας.
• Ειδική γλωσσική διαταραχή (S.L.I.), aναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, Αρθρωτικές διαταραχές, Φωνολογικές διαταραχές.
• Επίκτητη παιδική αφασία, Δυσφωνίες., Διαταραχή της ροής της ομιλίας (Τραυλισμός), Βαρηκοΐα / Κώφωση/ Κοχλιακά εμφυτεύματα
• Μαθησιακές δυσκολίες / Δυσλεξία, Δυσαρθρία- Απραξία.
• Αυτισμός, νοητική Καθυστέρηση, Εγκεφαλικά επεισόδια–Αφασίες.
• Κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες–Σχιστίες.
• Λαρυγγεκτομή Δυσφαγία – Διαταραχές Κατάποσης.

Ο πρώτος ειδικός που θα πρέπει να παραπέμψει για λογοθεραπεία είναι ο θεράπων ιατρός (παιδίατρος, νευρολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος κ.α.).  Συμβουλευτείτε τον κι αν ακόμη υπάρχει κάποια αμφιβολία μέσα σας καλύτερα να απευθυνθείτε στον ειδικό – λογοθεραπευτή διότι η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών του λόγου βοηθά στην ομαλή ψυχική και κοινωνική εξέλιξη του ανθρώπου.

Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

Το κέντρο Μελέτης & Συμβουλευτικής «ΔιαβάΖΩ» παρέχει Συμβουλευτική στους γονείς και τα παιδιά με στόχο να απαντηθούν βασικοί προβληματισμοί. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους γονείς να αποκτήσουν περισσότερο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης της συμπεριφοράς των παιδιών και να κατανοήσουν τη φύση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Συχνά, θέματα όπως οι μαθησιακές δυσκολίες, κάνουν τους γονείς να δυσκολεύονται να βρουν το σωστό τρόπο διαχείρισης του παιδιού κάτι που οδηγεί σε εντάσεις, κακή επικοινωνία και απομάκρυνση. Μέσω της συμβουλευτικής επίσης τα παιδιά παίρνουν χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση τυχόν προβλημάτων που αφορούν τη καθημερινότητα τους όπως οι σχέσεις με τους συνομιλήκους, οι σχέσεις με τους γονείς, οι φόβοι αποτυχίας στις εξετάσεις, το άγχος απόδοσης, η σχολική φοβία κ.α. Επιπλέον, προσφέρονται υπηρεσίες ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν διαταραχές όπως: κατάθλιψη, φοβίες, κρίσεις πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή κα.

Ειδική Αγωγή

Ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού είναι σημαντικός και άκρως βοηθητικός στη βελτίωση του μαθησιακού επιπέδου του παιδιού. Η αξία του έχει παιδαγωγική βάση και εστιάζει σε διάφορους τομείς των ειδικών αναγκών. Στόχος του είναι να αξιολογήσει, να σχεδιάσει εξατομικευμένα προγράμματα και να αντιμετωπίσει έτσι τις δυσκολίες κάθε μαθητή. Απαιτείται άριστη επικοινωνία και συνεργασία με τους γονείς καθώς διαδραματίζει και έναν ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον. Δημιουργεί λοιπόν ειδικά περιβάλλοντα μάθησης, εστιάζοντας στις αδυναμίες και καλυτερεύοντας την ποιότητα ζωής του ατόμου.
Μερικοί από τους στόχους που τίθενται στα πλαίσια της ειδικής αγωγής αφορούν στη βελτίωση των εξής δεξιοτήτων:
• Ανάγνωση, Γραφή.
• Κατανόηση ή και απομνημόνευση κειμένου, Μαθηματικά.
• Συγκέντρωση της προσοχής, Λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία.
• Κοινωνικές δεξιότητεςΑυτοεξυπηρέτηση.

Μελέτη

Η μελέτη των σχολικών μαθημάτων του δημοτικού είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι στη ζωή ενός παιδιού καθώς θα αποκτήσει τις μαθησιακές βάσεις που απαιτούνται, όχι μόνο για την ακαδημαϊκή του καριέρα αλλά και για τη ζωή του γενικότερα.

Στο κέντρο ΔιαβάΖΩ, σε ένα ευχάριστο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρέχουμε πρόγραμμα καθημερινής μελέτης για μαθητές δημοτικού με την εποπτεία εξειδικευμένου ειδικού παιδαγωγού. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι οι πιο σύγχρονες και εκείνες που θα διευκολύνουν το παιδί σας ακόμα περισσότερο στις υποχρεώσεις του με στόχο να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν καλύτερα την ύλη των σχολικών τους μαθημάτων οδηγώντας τους στην επιτυχία!

Η εκμάθηση των μαθημάτων επιτυγχάνεται με ειδικό παιδαγωγικό τρόπο με στόχο την αυτονομία και την αυτό-οργάνωση στο διάβασμα. Μέσα στην ομάδα, τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλους και βοηθούν ή βοηθιούνται από τους συμμαθητές τους, μέσω της ομαδικής-συνεργατικής μάθησης. Παράλληλα, λαμβάνουν εξατομικευμένη ειδική παρέμβαση, σε όποιο τομέα δυσκολίας κριθεί απαραίτητο. Έτσι η μελέτη γίνεται διασκέδαση για τον μαθητή ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του κερδίζουν πολύτιμο ελεύθερο χρόνο!